6 juli, 2018

Utställning om Mercy Ships på Vikens Sjöfartsmuseum

Den 30 juni invigdes tema-utställningen om välgörenhetsorganisationen Mercy Ships på Sjöfartsmuseet i Viken, söder om Höganäs i Skåne. Varje år anordnas en sommarutställning på olika teman och i år presenteras Mercy Ships verksamhet i ord och bild.

På en tv-skäm visas filmer från vardagen på fartyget och det finns också en modell av det nya sjukhusfartyget som just nu byggs på ett varv i Kina. Utställningen pågår till och med 19 augusti.

Invigningen förrättades av Carl-Johan Hagman, ansvarig för shippingverksamheten inom Stena AB och Kenny Reinhold, ordförande SEKO Sjöfolk.

Om Mercy Ships

Mercy Ships äger och driver världens största civila sjukhusfartyg, Africa Mercy, och erbjuder gratis sjukvård till de fattigaste människorna i världen, samt bistår nationer att bygga upp sin egen sjukvårdvårskapacitet och hållbar utveckling genom utbildning. Ombord erbjuds operationer, tandvård och kvalificerad sjukvård som förvandlar en människas liv från onödigt lidande till hälsa och hopp. Mercy Ships har besökt nära 600 hamnar i mer än 70 länder och hjälpt över 2,5 miljoner människor. Omkring 1 000 volontärer från cirka 40 olika nationer bistår arbetet varje år. www.mercyships.se

 

Info: www.vikensbyaforening.se/vikens-sjofartsmuseum

Foto: Frank Hellsten och Carl-Johan Jargenius.