Fullbokat på flytande båtmässorna Marstrand Boat Show, Öppet Varv på Ellös och Allt på Sjön i Gustavsberg

Marstrand Boat Show, som arrangeras av Sweboat, har vuxit från en lokal motorbåtsmässa till den största flytande båtmässan på Västkusten. Båtbranschen gör en kraftsamling och visar upp ett stort utbud av motor- och segelbåtar, tillbehör och tjänster. För första gången blir det även en mindre begagnatavdelning med nyare motor- och segelbåtar från Sweboatanslutna mäklare.

Sweboat har satsat mycket på att göra ett familjearrangemang, vilket betyder barn-aktiviteter i form av prova-på segling och motorbåtskörning med instruktörer, krabbfiske m.m. Utöver detta bjuds det på en maritim miljö med Marstrands utbud av sevärdheter, nöjen, restauranger och boende som fond.

Även i år finns det möjlighet att gå på Rutgersons fabriksvisning och se tillverkningen av båttillbehör.

Totalt visas cirka 220 nya segel- och motorbåtar i vattnet, 92 märken från 61 utställare. Dessa kompletteras med båttillbehörsprodukter och tjänster från 60 landutställare.

Marstrand Boat Show arrangeras 24–26 augusti med fri entré och parkering. www.marstrandboatshow.se

 

Allt på Sjön i Gustavsberg är Sveriges största flytande båtmässa. Ifjol satte den mässan rekord med 280 nya segel- och motorbåtar av 92 olika märken från 64 utställare och i år blir mässan ungefär lika omfattande. Dessutom visas båttillbehörsprodukter och tjänster från 60 landutställare.

Besökarna kommer att välkomnas av ett nytt mässområde i den nyinvigda gästhamnen på Kattholmen i Gustavsberg samt en ny krögare i form av Värmdö Bryggeri med sin partner Smakkultur.

Andra nyheter är ett utökat prova-på område på totalt 30 meter brygga för alla som är nyfikna på båtlivet med segeljollar, RIB-båtar, vattenskotrar, kajaker, supbrädor m.m.

Allt på Sjön i Gustavsberg arrangeras 31 augusti – 2 september med fri entré och parkering. www.alltpasjon.se

 

Öppet Varv i Ellös

Anmälningsläget för Öppet Varv i Ellös är gott. Enligt arrangören, Hallberg-Rassy, har mässan mer än dubbelt så många segelbåtar bokade som någon annan båtmässa på svenska Västkusten. Även när det gäller kringutrustning ser bokningsläget bra ut.

Även i Ellös visas tillbehör och utrustning på land.

Öppet Varv i Ellös arrangeras 24–26 augusti.

www.oppetvarv.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*