13 augusti, 2018

Lady Godiva vann Göteborg Open sea Race

Lady Godiva Sail Racing Team vann årets upplaga av Göteborg Open sea Race och försvarade titeln från förra året. Teamet har deltagit i havskappseglingen varje sommar sen tävlingen återupptogs 2015.

I år seglade följande ombord Lady Godiva: Carina Arvidsson, Joachim Keim, Mikael Wassmur, Jens Svanvik, Emma Sundén, Henrik Persson med skeppare Anders Dahlsjö.

Det blev till sist ett race, men en annorlunda version på grund av vädret. Efter att starten först blivit uppskjuten ett par timmar till kl. 21 på fredagskvällen samlades sedan skeppare och tävlingsledning strax före planerad start till ett andra skepparmöte. Gemensamt fattades beslutet att starta på lördag morgon istället och segla en förkortad bana.

På kvällen hade vinden ökat igen till 13–14 m/sek i medelvind och upp mot 18 m/sek i byarna, med tanke på seglarnas säkerhet och för att undvika materialskador var alla överens om att det var rätt val.

Havskappseglingen startade kl. 6.00 och en förkortad bana seglades på ca 54 Nm som gick från Långedrag via Trubaduren upp till Hätteberget och sedan tillbaka ner till Trubaduren med avslut i Långedrag. Line honours gick till Progressiva Sail Racing.

Årets Resultat