22 augusti, 2018

Raymarine lanserar appen Axiom UAV

I den nya appen Axiom UAV kombineras prestandan och enkelheten hos Raymarines navigering med avancerad luftburen bildhantering. Därmed kan Raymarine Axiom-användare sikta mot himlen med OS-uppdateringen LightHouse 3.6.

Pressmeddelande:

Appen Axiom UAV är kompatibel med drönaren DJI Mavic Pro. Den möjliggör automatisering av många standarduppgifter, inklusive start, bildbehandling i luften, flygnavigering och återgång till båt. Både fiske- och nöjesbåtar kan ha stor nytta av denna nya integrerade plattform för flygbaserad bildbehandling ombord.

Starta Mavic Pro och använd kameran för att spana efter fisk i vattnet framför båten. Med en polariserande lins monterad kan Mavic Pro 4k UHD-kamera se till exempel fångstfisk, betesfisk, sjögräs, sandbankar och rev. Tekniken ger de som fiskar i mindre skala samma möjligheter att hitta fisk som tidigare endast var tillgängliga med större och dyrare båtar.

Använd ”nappfunktionen” Fish-On i Axiom UAV för att omedelbart skicka upp drönaren, starta videoinspelningen och låta kameran automatiskt cirkla i en bana runt båten. Med de praktiska skärmreglagen kan du finjustera drönarens höjd, banans radie och hastighet samt kameravinkeln direkt från skärmen på Raymarine Axiom eller Axiom Pro.

Släpp ut drönaren via din lilla smartphonedisplay och visa bilderna på den betydligt större multifunktionsdisplayen på Raymarine Axiom eller Axiom Pro. Spela in video, ta stillbilder och spara andra bilder på det som fångas upp och spara enkelt på Mavics integrerade minneskort

Flyg till intressanta områden, waypoints och kartplatser. Använd UAV GOTO-kommandot på Axiom eller Axiom Pro kartplotter för att skicka ut drönaren på uppdrag. Med hjälp av GPS-navigering flyger Mavic Pro exakt till den position du valt och hovrar på plats. När drönaren är i luften kan du se den på kartan tillsammans med dess kurs, hastighet, höjd och kamerariktning.

Appen Axiom UAV har flera alternativ för att styra Mavic Pro under flygning, inklusive en automatisk funktion för återgång till båt. Förutom de automatiska flyglägena har Axiom UAV även virtuella styrspakar på skärmen för manuell flygning. Du kan också ta kontrollen när som helst med DJI Mavic Pro joystick.

Axiom UAV är en kostnadsfri uppdatering för Axiom, Axiom Pro och Axiom XL multifunktionsdisplayer. Axiom-ägare kan ladda ner till uppdateringen till LightHouse 3.6 direkt till multifunktionsdisplayer som har Wi-Fi eller hämta programmet från raymarine.com.

Info: www.raymarine.com