7 september, 2018

Sportig allroundbåt – Yamarin Cross 62 Bow Rider

Yamarin Cross-modellsortimentets nyhet för säsong 2019 är den mångsidiga 62 Bow Rider, som lämpar sig som både pendel- och fritidsbåt.

Pressmeddelande:

Yamarin Cross-modellsortimentets nyhet för säsong 2019 är den mångsidiga 62 Bow Rider, som lämpar sig som både pendel- och fritidsbåt.

Båten på drygt sex meter med aluminiumskrov och glasfiberdäck erbjuder gott om utrymme för sju personer och lämpar sig utmärkt för till exexempel dagsturer, vattensporter, som sommarstugbåt och pendelbåt.

– Nya Yamarin Cross 62 Bow Rider lämpar sig för fartfylld fritidskörning och är tack vare sin kompakta storlek och sina goda köregenskaper även ett utmärkt val för nybörjaren, berättar Yamarins produktutvecklingdirektör Anders Kurtén.

Båten med goda köregenskaper går stabilt också i hårdare väder och tack vare sin sportighet lämpar den sig väl även för vattensporter. Med största rekommenderade motoralternativ, 130 hk Yamaha, är toppfarten cirka 38 knop.

Yamarin Cross 62 Bow Riders strömlinjeformade vindruta med sidorutor som sträcker sig långt bak garanterar ett bra vindskydd såväl för föraren som passagerarna på akterbänken. Båten har ett verkligt stort akterutrymme, där det finns en rejält tilltagen U-soffa. Med bordet som fås som tillval kan utrymmet förvandlas till en bekväm solbadsplattform. Även i fören finns sittplats och fritt utrymme.

Därtill gör förens höga stävräcke och de stadiga fotstegen det lätt att komma iland och stiga upp på bryggan. Aluminiumdurken är tålig och lätt att hålla ren.

Yamarin Cross 62 Bow Rider har två ankarboxar i aktern och en i fören. Det finns stuvutrymme både under bänkarna och i konsolerna. På hjälpförarens sida finns ett låsbart handskfack. I däckets innersida finns en integrerad fenderställning.

Till standardutrustningen hör bland annat ett kapellfack, vindrutetorkare på förarsidan, USB/12 V–kontakt och dynor. Som tillval får man till båten bland annat akterkapell, sittbrunnsbord och båge för vattenskidåkning.

 

Tekniska fakta:

Längd:         6,15 m

Bredd:          2,29 m

Vikt:              875 kg

Personer:    7

Motor:           100–130 hk

Rigglängd:  XL

Bränsle:       170 liter

Toppfart:      38 knop med 130 hk

Info:              www.busterboats.com