17 september, 2018

CE-klart för Seven Marine

Amerikanska Seven Marine, som ägs av svenska Volvo Penta, har fått sina utombordsmotorer godkända enligt CE-reglerna. Det betyder att det är fritt fram för alla kunder att köpa de jättelika maskinerna.

De stora utombordsmotorerna från Seven Marine bygger på V8:or från Chevrolet Corvette sportbilar. Till att börja med fick företaget toppmodellen på 627 hk godkänd enligt CE, förra veckan presenterades nyheten att även de övriga motorerna från företaget är godkända.

– Det här är ett viktigt steg framåt för oss på den europeiska marknaden, säger Brian Davis, vVD för Seven Marine.

– Eftersom vi visade våra motorer i Europa förrän 2016, och därefter fick nya ägare i Volvo Penta, har flera båtbyggare visat stort intresse för våra utombordare. Vi har utvecklat nya produkter och även omdesignat vår 627-model för att kunna erbjuda en förstklassig serie motorer.

Företagets bensindrivna utombordare finns i flera färgkombinationer och kan även kundanpassas i olika färger samt med kolfiber och teak i panelerna.

Seven Marines båda två övriga modeller är på 527 respektive 577 hk.