Mångsidig långfärdsbåt – Grand Banks 60 SL

Den senaste modellen från Grand Banks Yachts är en stor och mångsidig långfärdsbåt. Förutom stora utrymmen på däck och i salongen har båten även en skylounge, byggd i kolfiber.

Grand Banks 60 Skylounge visas på en av världens största flytande båtmässor, 2018 Fort Lauderdale International Boat Show (31 oktober – 4 november).

Båtens mångsidiga användningsområden gör att den passar lika bra i varma som i kalla vatten. Det passar bra för många av Grand Banks kunder, som använder båtarna i alla världens olika farvatten.

Förutom att ägaren bjuds på en fantastisk panoramautsikt från översta däck på den här modellen kan man även köra hela båten från övre däck. Här finns också en särskild avdelning med utrymmen att umgås på, vilket kan passa bra under långa överfarter i ekonomifart.

I akterkant av övre däck finns utrymme för en släpjolle på max 4,2 m, som kan lyftas upp med kran.

Trots de för båtmärket typiska linjerna är båten modernt byggd. Hela däcket, kabinhuset och båtens skylounge är tillverkade med injicering och kolfiber. Bygget är förstyvat med PVC-skum och SAN Corecell i utsatta delar.

Motorerna är i standardutförandet två stycken 900 hk Volvo Penta D13, vilket ger en toppfart på 31 knop med 25 knops marschfart vid 2020 rpm. Räckvidden är som bäst vid 10 knop, då man kommer 2 000 Nm på en tank.

Tekniska fakta
Längd:                19,9 m
Bredd:               5,85 m
Djup:                  1 m
Vikt:                    28 000 kg
Bränsle:             5 800 liter
Vatten:              1 100 liter
Hålltank:           300 liter
Motorer:          2×900 hk Volvo-Penta D13 med propelleraxel
Motorer:          2×1 000 hk Volvo-Penta IPS 1200

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*