22 oktober, 2018

Raymarine visar AR-teknik för båtar

Raymarine lanserar navigationstekniken ClearCruise AR (Augmented Reality) ombord. Tekniken ska ge förbättrad medvetenhet på vattnet för dem som använder Raymarines Axiom-multifunktionsdisplayer (MFD).

Pressmeddelande:

Med ClearCruise AR kan Axiom-användare fatta smartare beslut genom att fysiska navigationsobjekt överlagras direkt på Axioms HD-videodisplay. Raymarine lanserar även en ny modul för videostabilisering, Raymarine AR200, som integreras med ClearCruise.

ClearCruise AR-videobilder stöds av Raymarine CAM210 HD-marinkameror och ger en Augmented Reality-vy från alla kamerapositioner på båten. Videostabiliseringsmodulen AR200 har en GPS/GNSS-sensor med hög precision och samma AHRS-teknik (Attitude Heading Reference Sensor) som används i Raymarines prisbelönta Evolution-autopiloter. ClearCruise AR visar korrekt navigationsmarkörer i närheten, AIS-trafik (Automatic Identification System), föremål och waypoints synkroniserat med visuella bilder för direkt igenkänning samt för att förenkla komplex navigation och högtrafikerade situationer.

ClearCruise AR fick innovationspriset i kategorin OEM-eketronik vid IBEX-utställningen i Tampa, Florida. Axiom MFD fick det prestigefyllda innovationspriset vid Miami Boat Show 2017.

ClearCruise AR för multifunktionsdisplayerna Raymarine Axiom, Axiom Pro och Axiom XL för navigation är kompatibelt med den kommande LightHouse 3.7 OS-uppdateringen. HD-marinvideokameran CAM210 (695 EUR/612,50 GBP exklusive moms) är tillgänglig via FLIR:s nätverk av grossister och återförsäljare. AR200-modulen för videostabilisering (495 EUR/437,50 GBP exklusive moms) och LightHouse 3.7 blir tillgängliga under oktober.

Info: www.raymarine.com/clearcruise