29 oktober, 2018

Lyxig finsk mini-superyacht på 26 m

Den här ” mini-superyachten” från finska Baltic Yachts bjuder på lyx och elegans i världsklass. Samtidigt är det en riktigt fin segelyacht med snabba linjer.

Denna nya, silverfärgade Baltic 85 Mini Y Custom levererades nyligen från varvet i Jakobstad i Finland till Southampton på den engelska sydkusten. Efter ett antal testseglingar har mini-superyachten, som har designats av Dixon Yacht Design, seglat vidare för leverans. Båten är en lättseglad, performance cruising sloop som nu är redo för sin första säsong till havs.

Yachten har rymliga och påkostade bo- och levnadsutrymmen ombord. Designen är gjord för ägaren samt två gäster och besättning. För interiördesignen svarar Mark Whiteley Design, som har satsat på en modern, ljus och luftig stil. Träarbetena är i päronträ och båten är försedd med väldigt många ljusinsläpp.

85 Custom är konstruerad med ett ytterhölje i E Glass, inre skikt i kolfiber och skum och alla balkar byggda med avancerad komposit. Tack vare detta är torrvikten förhållandevis låga 50 ton. Tillkommande ballast är cirka 15,5 ton.

Båtens ägare har tidigare haft flera yachter. Därför har det gått snabbt att ta fram den nya båten, ett arbete som även involverat 3-D modelling.

Ett av köparens grundläggande krav var att kunna ligga tyst och stilla med båten under längre perioder. Båten är därför försedd med en bank på 30 Lithiumjon 24 V batterier med en kapacitet på 2 200 Ah.

Kölen är lyftbar och riggen av sluptyp.

 

Tekniska fakta:

Längd:                         26,00 m

Bredd:                          6,25 m

Djup:                            3,00/4,30 m

Vikt:                              50 ton

Ballast:                         15,45 ton

Naval Architect:          Bill Dixon Yacht Design

Interior Design:          Mark Whiteley Design

Info: www.balticyachts.fi