27 november, 2018

Social långfärdsbåt utan kapellproblem

På Boot Düsseldorf 19–27 januari blir det premiär för ännu en båt utan kapell. Det är nya stålkryssaren Boarncruiser 1280 Elegance som får världspremiär med sitt innovativa Canopeasy-system.

Boarncruiser har redan presenterat en mindre båt med ungefär samma lösning på det ständiga problemet med kapell. På den nya, större båten ser konstruktionen mer elegant och förfinad ut, så det ska bli intressant att se den i verkligheten.

Det nya system som Boarncruiser använder i 1280 Elegance heter Canopeasy (”enkelt kapell”). På bilderna ser man att det är ett tak som är draget långt akteröver och som kompletteras med kapellsidor som rullas in och ut från stående kapellgarage på sidorna.

Båten, som byggs i stål, är en byggd för deplacementfart och är på 12,76×4,36 m. Med den nya kapellösningen och en lång salong följd av ett stort akterdäck får båtägaren ett riktigt stort socialt utrymme, som kan skyddas vid dåligt väder. Inredningen är byggd i högsta standard för att ge båten en lyxig finish.

Det är enkelt att ta sig i och ur båten via de breda gångborden på respektive sidor på akterdäck. Om man backar in till bryggan, som brukligt är i många länder, blir det rena promenaden att ta sig ombord, säkert och bekvämt.

Mellan salongen och akterdäcken sitter en skjutvägg som kan öppnas i fyra delar. Därmed skapas ett gemensamt uterum hela vägen från förarplatsen till aktern.

Under däck finns två kabiner med dubbelkojer och separata badrum med dusch. Här finns även inbyggd tvättmaskin och torktumlare.

Motorn är som standard en Volvo Penta diesel på 150 hk.

Tekniska fakta

Längd:         12,76 m

Bredd:          4,36 m

Djup:            4,36 m

Höjd:             2,85 m

Kojer:            4+1

Diesel:         800 liter

Vatten:         600 liter

Hålltank:      250 liter

CE-klass:     B

Motor:           1×150 hk Volvo Penta diesel

Pris:              från 4,8 Mkr

Info:              www.boarnstream.com