14 januari, 2019

Atlanteskadern Viking Explorers på väg över Atlanten

I början av januari lämnade en grupp långseglare Las Palmas, Gran Canaria. De ska tillsammans korsa Atlanten via Kap Varde till St Vincent & Grenadinerna.

Det är inte en eskader i första hand för att för ökad säkerhet att vara fler på havet och i närheten om något skulle hända, utan minst lika mycket för att skaffa vänner att dela upplevelserna med i Karibien.

Det är andra Viking Explorers-eskadern som anordnas av långseglarna Micke Westin (båtjournalist) och Oliver Solanas Heinrichs (lokal seglare Kanarieöarna och guideboksförfattare) som hjälper maximalt 20 besättningar till en bra upplevelse. Framförallt kan hjälp behövas att hitta rätt resurser på Kanarieöarna innan avseglingen.

– Oliver känner allt och alla på Kanarieöarna och kan fixa det mesta som en seglare kan behöva, säger Micke Westin.

Nu befinner deltagarna sig på Kap Verde. Sedan blir det omstart i mitten av januari för de dryga 2,5 veckorna över till Saint Vincent och Blue Lagoon marina där alla får en säkerligen efterlängtad färskvattendusch, en rom punch att släcka törsten med och säkert en och annan strandfest i nya vänners lag.

Mer info om eskadern finns på www.vikingexplorers.eu

Facebook: www.facebook.com/VikingExplorers/