16 januari, 2019

Världspremiär för ny Sea Ray SLX 350

Sea Ray firar 60-årsjubileum i år. På Boot Düsseldorf, som fyller 50 år 19–27 januari, kickstartar Sea Ray med världspremiär för helt nya SLX 350.

Boot Düsseldorf är världens största inomhusbåtmässa och en av de viktigaste arenorna för båtbranschen i hela världen. Därför är det naturligt att även amerikanska båttillverkare som klassiska Sea Ray lägger en del av sina världspremiärer där.

SLX 350 står för en ny serie båtar från Sea Ray, det vill säga båtar med modernare skrov, joysticksmanövrering och mycket annat som har tagits fram de senaste åren. Motoriseringen är två stycken Mercury MerCruiser 6.2L med Bravo Three drev.

Den nya modellen är extremt rymlig med sittplatser för upp till 18 personer. Den har stora sociala utrymmen, både i en traditionell sittbrunn och i det förliga utrymmet. En stor båt med en vidareutveckling av bowriderkonceptet, kan man säga.

Förarplatsen är försedd med två 9-tums Simrad touchskärmar inklusive Mercury VesselView Link Data, kartplotter och ekolod.

Den nya SLX 350 bygger på föregångaren SLX 350.

 

Tekniska fakta

Längd:         10,5 m

Bredd:          3,2 m

Vikt:              6 300 kg

Motor:           2xMerCruiser 6,2 liter MPI ECT

Bränsle:       670 liter

Vatten:         113 liter

Info: http://www.hellmanyachts.se/