Nya Sjötrafikföreskrifter

Sjötrafikföreskrifter m.m. har kommit ut i en 21:a upplaga. Boken innehåller de Internationella sjövägsreglerna, svenska föreskrifter om sjövägsregler och andra relevanta författningar med kommentarer om bland annat hur dessa regler tolkas av domstolarna.

I den nya upplagan har kommentarerna utökats och i flera fall försetts med illustrationer. Därutöver har bearbetade utdrag ur Transportstyrelsens nya föreskrifter om utmärkning till sjöss med sjösäkerhetsanordningar (TSFS 2017:66) respektive utmärkning med sjövägsmärken (TSFS 2019:12) förts in.

Syftet med boken är att tillhandahålla aktuella lydelser av föreskrifter som är av grundläggande betydelse för trafik med både skepp och båtar, såväl i kommersiell trafik som i nöjesfart.

Kommentarerna har skrivits av professor Hugo Tiberg och advokat Mattias Widlund.

4 reaktioner till “Nya Sjötrafikföreskrifter”

  1. Hej!
    Kan man ta del av uppdateringarna som man gör med hjälp av Ufs gällande sjökortsuppdateringar?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*