15 mars, 2019

Ny rapport om båtmotorstölder

Årets första polisrapport om båtmotorstölderna är nu publicerad. Region Stockholm, Öst, Väst och Syd har större problembilder, där mönster och annan information pekar på aktiviteter av internationella brottsnätverk.

Brottsutvecklingen följer förväntad prognos, med en sannolik högre frekvensuppgång från april månad. Tydliga mönster och kluster visar på serierelaterad, organiserad brottslighet. De områden som är markerade med röda rubriker är regioner/områden som innehåller aktiviteter utförda av internationella brottsnätverk eller utförs under systematiska, organiserade förhållanden. Dessa områden rekommenderas en skärp uppmärksamhet och att båtägare/båtklubbar ser över sina brottsförebyggande åtgärder och stöldskydd.

Vid pågående brottslig verksamhet – ring omedelbart 112.

Övriga tips och iakttagelser från båtplatser och hamnar (fordon, registreringsnummer, antal personer, klädsel mm) kan lämnas via 114 14

Senaste rapporten finns på: https://coboats.se/polisrapporter/

Team Coboats