20 maj, 2019

Team Racing mitt i Stockholm

Nu är det dags för Stockholm International Team Race Regatta igen. Sista helgen i maj, 23–26 maj, bjuder GSYS på spännande kappsegling mitt i stan, på Stockholms Ström, mellan Djurgården och Skeppsholmen.

Fem lag från några av de ledande yachtklubbarna i världen deltar:

Royal Thames Yacht Club, GBR

Newport Harbor Yacht Club, USA

Royal Swedish Yacht Club, SWE

New York Yacht Club, USA

Gamla Stans Yacht Sällskap, SWE

Regattan, som invigs på Nya Djurgårdsvarvet torsdag den 23 maj, pågår i tre dagar. Fredagen 24 maj och lördag 25 maj pågår seglingarna mellan kl 10.00 och 16.00. På söndagen 26 maj blir det finalseglingar mellan kl 10.00 och 15.00.

Prisutdelning på Nya Djurgårdsvarvet direkt efter sista finalen. Prisutdelare är Stockholms finansborgarråd Anna König Jerlmyr.

Team Race är en lagkappsegling där varje lag består av åtta seglare fördelade på två båtar, totalt används sex båtar. Det är en tävling som är kul att titta på, en kort kryss-läns-bana med högt tempo som kräver snabba taktiska beslut av deltagarna.

Stockholms stad är huvudsponsor och ser detta event som ett utmärkt sätt att förmedla kännedom om Stockholm i världen och en bra kanal att marknadsföra Stockholm – The Capital of Scandinavia.

Se hela programmet här: https://www.gsys.nu/team-race/sitr-team-race-2019/social-programme-42339686