5 juni, 2019

Bra svenskstart i världscupfinal

Årets världscupfinal drog igång på tisdagen i franska Marseille med två svenska besättningar på plats. Både Anton Dahlberg/Fredrik Bergström i 470 och Max Salminen i Finnjolle inledde stabilt och är fyra respektive femma.

Anton och Fredrik var fyra i sina båda race. Där dominerade det spanska paret Jordi Xammar Hernandez och Nicolás Rodríguez García-Paz med två spikar

– Resultatmässigt kan man säga att det var helt OK idag. Men vi har som mål att vara toppbåt en dag som denna. Det lyckades vi inte riktigt med. Vår läns behöver lite finjusteringar sen kan vi vara båten som smäller in dubbelspik, berättar Fredrik och fortsätter:

– En tung förlust på sista länsen i andra racet gör att vi nu analyserar och ser fram emot revansch imorgon. Men övriga saker som hör ett race till, gör vi väldigt bra därav är vi med i toppen och fightas. Lång regatta med lite mer vind imorgon som kommer bli superkul!

Max Salminen blev elva i sitt första race och avslutade sedan med att bli tvåa i det andra.