Sverige runt i en muskelbåt, vad kan gå fel?

”Mitt emellan fastlandet och Gotland, helt utan mottagning på både telefon och VHF, så känner jag att båten börjar tappa fart. Vi går från 40 till 35, till 30 och till runt 25 knop. Min första katastroftanke är att vi tar in vatten.”

I början av förra sommaren bestämde sig Peder Karlsson för att förverkliga en av hans drömmar tillsammans med Co-drivern Marie. Nämligen att köra Sverige runt med båt. Eller inte riktigt Sverige runt, men vad sägs om Stockholm-Borgholm-Hanö-Köpenhamn-Torekov-Göteborg-Marstrand-Trollhätankanalen- Göta kanal-Visby-Kalmar- och tillbaka till Stockholm?

Cirka 1 500 sjömil med en Fountain 47, en 15 m lång muskelbåt med tre (!) motorer som är gjord för att gå korta sträckor i Poker Run tävlingar och liknande. Vad kan gå fel?

Läs hela historien på batliv.se och titta på över 50 bilder och filmer från hela resan. Där det bjuds på allt från motorhaverier och stormar i Hanöbukten till nakenbad i Torekov. Dessutom en och annan läxa för den som funderar på en liknande utflykt.

Läs mer på www.batliv.se/peders-resa/

Foto: Marie Stolt och Peder Karlsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*