14 juni, 2019

G2 även med lägre effekt

Efter lanseringen av de nya V6-orna för ett par år sedan kommer en serie Evinrude med lägre effekter. Det är helt nya, trecylindriga motorer med namnen E-Tec G2 HO 115, 140 och 150.

Moderna tvåtakts utombordare har flera fördelar. De är lätta, har bra acceleration och låg bränsleförbrukning. Detta bevisades av Evinrudes nya G2-generation med E-Tec-motorer med effekter upp till 300 hk. För det mindre effektområdet har tillverkaren V6-motorer med namnen C150, C150 HO, C175 och C200.

De nya motorerna som lanseras heter alltså K115 HO, K140 och K150. De baseras på en trecylindrig motor. Bland fördelarna med de nya motorerna nämner företaget låga utsläpp, låg bränsleförbrukning tack vare direkt bränsleinsprutning och långa serviceintervaller på hela fem år eller 500 driftstimmar.

Motorerna ger även mer vridmoment och bättre bränsleförbrukning redan från lägre varvtal, vilket ger en bättre båtupplevelse. Motorerna har även försetts med digital gas och växelväljare, iTrim kontrollsystem, digitala instrument, NMEA-koppling och möjlighet att färganpassa motorernas paneler.

Evinrudes motorfamilj täcker därmed effekter på 3,5 till 300 hk.

Info: www.frydenbo-marine.com