4 juli, 2019

Nord C Yachts – nytt svenskt lyxbåtsmärke

Med en bakgrund inom bland annat lyxbilar startar två svenska entreprenörer ett nytt lyxbåtsmärke. Nord C Yachts lanseras som en hållbar yacht i toppklass.

Den första modellen är en 45 fots motorbåt. Enligt en pressrelease från grundarna ska den nya båten vara en blandning av yppersta lyx och cirkulärt tänkande med design, utveckling, produktion, distribution och användning. Vad detta betyder konkret framgår inte, men kommer att visa sig.

Nord C Yachts AB är grundat av Leif Tufvesson och Thomas Andersson, som båda har en bakgrund. Inom bilindustrin. Leif Tufvesson har varit Chief Technical Officer hos superbilföretaget Koenigsegg innan han startade sitt eget företag, Caresto, som står bakom bland annat en Batmobile replika och en Volvo P1800 med en elektrisk drivenhet.

Thomas Andersson har haft ledande positioner inom Volvo Cars.

– C i vårt varumärke står för ”Circular”. Det är vårt uttryck för att vi tror att lyxigt båtliv utöver premiumklassen även omfattar ansvar för vår planet, säger Thomas Andersson.

Leif Tufvesson är ansvarig för att det cirkulära tänkandet genomförs i båten. Maximal effekt med minimalt utsläpp är en hörnsten i deras filosofi.

– Denna 45 fots lyxiga day cruiser får ett skrov gjort i återanvänd aluminium och en elmotor i kombination med en räckviddsförlängning för ren framdrift, säger Leif.

– Det blir också den enda yachten i sin klass som baseras på ett modulärt tänkande. Det ger kunden flera alternativa användningsområden.

Försäljningen ska ske genom organisationen Best Buddies International. Organisationen jobbar inte med försäljning utan är en välgörenhetsorganisation. Försäljningen kommer i startskedet att ske direkt från företaget till kund.