Kraftfull trollingmotor för sötvatten

Garmin lanserar en ny trollingmotor kallad Force avsedd för sötvatten. Med den kan du åka båt över större områden och stanna kvar på samma ställe längre, även under tuffa förhållanden, och utan att skrämma bort fisken.

Pressrelease:

Tack vare den unika borstlösa motorn arbetar Force nästan ljudlöst både under och över vattnet. Det är också den första trollingmotorn som har inbyggda, branschledande Garmin CHIRP traditionella och Ultra High-Definition ClearVü och SideVü skanningsekolod.

Att fiska med Garmin Force ger dig det bästa av dessa tre parametrar. Tack vare den tysta borstlösa motorn går Force med en så gott som omärkbar störning av ekolodet. Även ovanför vattenytan är den extremt tyst utan att behöva kompromissa med prestandan. Faktum är att trollingmotorn Force är 30 % mer kraftfull2 än de befintliga trollingmotorerna avsedda för sötvatten som finns på marknaden idag. Den tar dig snabbare från hamn till hamn eller till ditt favoritställe, slår enkelt ned på farten när långsamt fiske behövs och kan bättre stå emot vindar och strömmar. Förutom kraften i Force, är den också den mest effektiva trollingmotorn som finns tillgänglig, så du kan förlita dig på den hela dagen. Den högeffektiva borstlösa motorn drivs med antingen 36V eller 24V. Med 24V levererar Force jämförbar kraft med konkurrenternas 36V-motorer. Den har allt som du som sportfiskare kan önska dig av en trollingmotor och mer därtill.

Force levereras med en integrerad omvandlare som är optimerad för användning i sötvatten med Garmin CHIRP traditionella och Ultra High-Definition ClearVü och SideVü scanningsekolod, så att du tydligt kan se mer fisk och strukturer. Den inbyggda omvandlaren är enkel att använda och kabelhanteringssystemet skyddar de inbyggda givarkablarna och andra tillbehör, inklusive hela serien med ekolod Panoptix™ och Panoptix LiveScope.

Trådlös integration med Garmins kartplotter och inbyggd autopilotfunktion gör att du kommer fram snabbare med Force och kan stanna kvar på samma plats längre medan du fiskar. Tack vare integrerad kursgivare och GPS kan Force fixera din båt vid fiskeplatsen, snabbt och med precision. Från kartplottern kan du skapa rutter till dina favorit-waypoints och följa spår medan du kör. Du kan ställa in kursen eller välja en föreslagen Auto Guidance3-rutt, och Force kommer att leda dig fram till målet.

Forces fotpedal är trådlös och ger omedelbar kontroll och respons. Pedalmotståndet är justerbart med fotmanövrerade knappar som styr fart, kurs och positioneringslås. Den kan användas trådlöst med AA-batterier, eller anslutas med hjälp av den medföljande nätkabeln.

Force kan också styras från valfri plats på båten via den medföljande trådlösa fjärrkontrollen. Fjärrkontrollen ger dig full kontroll över trollingmotorn med exakt virtuellt positioneringslås, autopilotfunktion och enkel rörelsestyrning point-and-go och har dessutom programmerbara knappar för fjärrstyrning av kartplottern – plus att den flyter!

Garmin har länge engagerat sig i att bygga produkter som erbjuder en tilltalande design och överlägsen kvalitet, och trollingmotorn är inget undantag. Garmin har som världens ledande tillverkare av marinelektronik fått erkännande fyra år i rad som Manufacturer of the Year (Årets Producent) av National Marine Electronics Association (NMEA), ett hedersbetyg som ges till det mest erkända marina elektronikföretaget för support av produkter inom området. Anförd av årtionden av kompetens och innovation inom marinindustrin, är Force designad för att hålla – den är robust och slitstark, men ändå lätt att installera och packa ihop och förvara med dubbelverkande gasfjädrar. Den har 3 års garanti och en begränsad livstidsgaranti för drivaxeln, tillsammans med support via ett ständigt ökande servicenätverk.

Force beräknas finnas tillgänglig i augusti 2019 och kommer med en 50-tums eller 57-tums justerbar drivaxel till ett rekommenderat cirkapris på 42 399 respektive 44 599 kronor.

Info: www.garmin.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*