Smart laddare vinnare i test

Moderna båtar består av allt mer avancerad elektronik samt elektroniska tillbehör och därmed ställs allt högre krav på batterierna. För att förhindra urladdning under vintern eller vid en brygga rekommenderas att en smart laddare används med jämna mellanrum.

Den norska båttidningen Båtmagasinet publicerade nyligen ett omfattande test av smarta batteriladdare där DEFA:s SmartCharge 8A blev vinnare.

Betygssättningen är baserad på ett antal kriterier. Bland annat har laddkurvsprofilen studerats noggrant för att avslöja såväl toppulsar som för höga laddspänningar. Övriga parametrar som prövades i både normal temperatur och i 20 minusgrader var IP-klassning, garantitid, kontrollen över laddningen samt användarvänlighet.

Som anges i testresultatet har så gott som alla etablerade tillverkare sin egen tes om hur en smart laddare ska fungera och dessa kan skilja sig åt, men sedan länge är DEFA:s övertygelse att fokus ska ligga på säkerhet och användarvänlighet så att batteriladdaren kan användas av alla.

SmartCharge är används även för laddning av bilar och med andra produkter med ett 12V batteri. DEFA SmartCharge är design och patentskyddad.

En kommentar till “Smart laddare vinnare i test”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*