Masta säkrare med lyftband

Lyftbandet för masten är ett svensktillverkat lyftband som gör det enklare och säkrare att masta av och på en segelbåt. Bandet gör så att man bättre kan kontrollera lyftpunkten så att masten hänger rakare med större kontroll under lyftet.

Med lyftbandet slår du tampen ovanför spridarna istället för under dem. Trä sedan in tampen genom lyftbandets öglor och förankra i vinsch eller knap vid mastens fot. Kroka fast mastkranens lyftkrok i lyftbandet och påbörja lyftet.

När masten sitter på plats lossar du tampen från knapen och kan dra hem den ner på däck. Säkerhetsbandet på mitten av lyftbandet ser till att lyftbandet inte ramlar av lyftkroken när du dragit loss tampen.

CE-märkt och tillverkat i 100% polyester. Maxbelastning 500 kg. Innovatörer är Billy Jacquet och Mikael Stenros.

Info: www.smartasaker.se/sv/artiklar/lyftband-for-masten-masta-sakert.html

Bildtext: Med det här lyftbandet blir det enklare och säkrare att hantera båtens mast.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*