Koll under båten med undervattensdrönare

Med den lilla undervattensdrönaren Chasing Dory är det enkelt att hålla koll på hur det ser ut under båten.

Chasing Dory är en mindre variant av undervattensdrönaren Gladius Mini. Den är mer kompakt och designad för lika mycket för nöje som för nytta. Utrustad med en kamera som spelar in video i full-HD (1080 p), ljuskänslig optik, inbyggda LED-lampor och kapacitet att dyka ned till 15 m kan de dokumentera vad som pågår under vattenytan. Dory passar bra för båtklubbar och båtägare som behöver kunna inspektera hamnar, bryggor och båtskrov.

Chasing Dory väger endast 1,3 kg och styrs med en app i en mobiltelefon. Det går till och med att dela upp hanteringen på två telefoner, så att en användare styr drönaren medan en annan sköter kameran. Bild- och styrsignalerna levereras trådlöst med hjälp av WiFi mellan mobilen och en flytande signalboj, som i sin tur håller kontakt med Dory via en 15 m lång kabel. Bojen fungerar även som lagringsstation för videofilerna och har dessutom inbyggd GPS som registrerar drönarens position och larmar om den försvinner ur sikte.

Fem propellrar kontrollerar Dorys rörelser i vattnet; två används för framåtdrift/styrning i sidled och tre för att justera dykdjup och dykvinkel.

Pris 6 199 kr.

Info: www.focusnordic.se

Bildtext: Undervattensdrönare är smidigt för att inspektera båtens skrov.

2 reaktioner till “Koll under båten med undervattensdrönare”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*