Hanses grundare bygger 90-fotare

Michael Schmidt Yachtbau står bakom den här extrema 90-fots segelbåten. Den extrema båten, som ser ut som en jättelik jolle, är helt byggd i kolfiber med en design av Bill Tripp och interiör av Andrew Winch.

YYachts, som är en specialavdelning av Michael Schmidt Yachtbau i Griefswald, fortsätter därmed sitt samarbete med Bill Tripp. Den nya 90-fotaren byggs för en amerikansk kund som ska använda båten för både kappsegling och cruising jorden runt.

Den nya båten heter Tripp 90 och är 27,4 m lång över allt. En annan båt i samma storleksklass, den 22 m långa ”Eugen Seibold”, har redan byggts vid varvet. Beställare den gången var schweiziska Werner Siemens Foundation.

För att hålla vikten nere i Tripp 90 är de flesta större delar byggda i kolfiber. Skrov, innerstruktur och hela riggen är i kolfiber. Samtliga vinschar och annat för att hantera båten är hanteras från sittbrunnen, vilket visar att båten är byggd för att seglas även av en liten besättning.

Interiören är minimalistisk och framtagen i samarbete med Londonbaserade Winch Design. Det här är det tredje projektet där Tripp Design och Winch Design samarbetar om segelyachter, tidigare har haft namnen ”Shaman” (1997) och ”Alithia” (2002). Designern beskriver stilen som en blandning av amerikansk östkust och skandinavisk minimalism. Många detaljer är tillverkade i mjukt läder i kombination med ljus ek.

Leverans av Tripp 90 är planerad till november i år.

Tekniska fakta
Längd:     27,40 m
Längd v l: 24,75 m
Bredd:      6,80 m
Djup:        4,25 m
Vikt:          49 900 kg
Ballast:     20 000 kg
Bränsle:   2 000 liter
Segelyta: 408 m2
Byggare:  Michael Schmidt Yachtbau

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*