14 januari, 2020

Marstrand förlänger med World Match Racing Tour

Efter VM-final-succén på Marstrand 2019 blir GKSS Match Cup Sweden en av huvudtävlingarna när den ”nya” World Match Racing Tour formas.

GKSS Match Cup på Marstrand har varit en återkommande höjdpunkt på den internationella cirkusen sedan touren grundades för 20 år sedan.

Under fjolåret rekonstruerades World Match Racing Tour under ett nytt ägarskap. Marstrand axlade då ansvaret att arrangera den uppskjutna VM-finalen för 2018 med Phil Robertson som världsmästare efter att nyzeeländaren finalbesegrade Taylor Canfield från USA.

Nu när layouten för den ”nya” touren presenteras står det klart att publiken på Marstrand kommer kunna fortsätta njuta av match racing segling av absolut högsta kvalitet. Det nya avtalet gör att Marstrands evenemanget kommer vara en del av den internationella touren ”WMRT” under de tre kommande åren med start i år den 1 till 5 juli.

– GKSS Match Cup på Marstrand har sedan starten för 25 år sedan varit en av världens ledande seglingstävlingar. Att vi även fortsättningsvis kommer arrangera en av de 4 stora tävlingarna på World Matchracing Tour är ett kvitto på att vi gör ett bra arbete, säger Thomas Rahm vd GKSS.

– Touren ger oss en internationell dimension som är viktig både ur ett publicitetsperspektiv men också för att säkerställa att vi framgent kan fortsätta attrahera den absoluta världseliten. Vi är starkare och vårt erbjudande till publik och partners blir bättre genom att vi är en del av WMRT och jag är väldigt glad att vi har fått till det här treårsavtalet, säger Marcus Dunér vd för Create Agency som som driver evenemanget.

WMRT-säsongen 2020 inleds den 29e april till 3e maj med Congressional Cup Regatta i Kalifornien. Argo Gold Cup på Bermuda den 11–16 maj är nästa stop innan GKSS Match Cup Sweden 1–5 juli.

Samtliga tre ovan tävlingar kommer att klassas som World Championship Events och kommer fördela merparten av de poäng som leder till 2020 års final i november/december. Plats och exakt datum för 2020 års final är ännu inte bestämd.

Vad som däremot är bestämt är att Nicklas Dackhammar, Essiq Racing Team, kommer att vara med och kämpa om VM-titeln 2020. Dackhamnmars team har fått ett av de 6 tour-kort som föräras de 6 bäst rankade teamen.

– Vi i Essiq Racing Team är väldigt glada för tour-kortet. Det möjliggör att vi kan segla alla tävlingar 2020. Det skapar enormt bra möjligheter för planering, träning och förberedelser vilket gör att vi kan fokusera på tävlandet och prestera. Och så klart extra roligt att Marstrand, vår favoritarena på touren är med, hälsar Nicklas Dackhammar.