22 januari, 2020

Hållbart båtliv på Båtmässans scen

Båtmässan i Göteborg fortsätter med hållbarhet och miljö som teman. Att miljön påverkas av vad vi gör kan vi nog alla hålla med om men hur vi kan göra påverkan så liten som möjligt är temat på Båtmässans scen den 5 februari.

Flera profiler från båtbranschen finns på plats för att berätta om hur de gör för att deras verksamhet ska ge så liten påverkan som möjligt. Bland andra medverkar båtbyggare som Magnus Rassy (Hallberg-Rassy Varvs AB), Patrik Håkansson (Ryds Båtar), Konrad Bergström (X Shore) och Mikael Mahlberg (Candela Speed Boat). En av deltagarna är Pelle Stafsheden från Melker of Sweden som i samarbeten med ABB 3D-printar kajaker och SUP-ar i delvis organiskt material.

Markus Lundgren från Sportfiskarna kommer prata om hur fiskarna mår. Lars-Olof Axelsson berättar om hur en fundering blev till Projekt Fjordtorsk som nu bygger ”bostäder” för tork och andra fiskar och skaldjur.

Hur småbåtshamnen kan göra mindre miljöpåverkan är innehållet i ett av passen. Båtmässan gästas av Dan Hasløv från Hasløv & Kjærsgaard Arkitektfirma I/S som specialiserat sig på bland annat småbåtshamnar. Även Svenska Båtunionen är på plats för att informera om vad som görs kring småbåtshamnens miljöpåverkan.

Hela scenprogrammet: https://batmassan.se/program/

Bildtext:
Elbåtar är en av lösningarna för att göra båtlivet mer miljövänligt. På bilden en Eelex 8000 från svenska X Shore.