3 februari, 2020

Yamarin 60 DC – ny mångsidig daycruiser

Nya Yamarin 60 DC, som har premiär på Båtmässan i Göteborg 1-9 februari, är en mångsidig daycruiser. Den passar för ett skönt båtliv och för transporter till och från sommarstugan.

Pressmeddelande:

Yamarin fortsätter att uppdatera sitt modellprogram. 60 DC är den femte modellen med den nya designen för Yamarin, som också återfinns i 88 DC och 63 DC samt även i de öppna båtarna 63 BR och 46 SC.

Yamarin 60 DC har en design och layout som gör det enkelt att ta sig runt i båten, vilket gör den väl anpassad för dagsutflykter för flera personer. Tack vare den flexibla öppna ytan i båten och den smarta kabinen, är den här modellen rymlig och praktisk för sin storlek.

Utseendet på är en fortsättning på det moderna designspråk som först visades på 88 DC, med ett strömlinjeformat skrov och svarta detaljer. Badplattformarna och den öppna ytan i båten bjuder in till att utöva vattensporter, sola och bada.

Att gå ombord eller röra sig runt i båten är säkert även för barn, tack vare den öppna layouten och de stora instegen och badplattformarna.

Teakdäck är standard på fördäcket och på badplattformarna. Teakdäck finns också som tillval för sittbrunnen. Vindrutan ger ett bra skydd för både förare och passagerare. Yamarin har också optimerat förarpositionen och gjort den bekväm och säker.

Upp till tre passagerare sitter bekvämt på aktertoften, samt att förar- och passagerarsätena helt kan vändas för att skapa en trevlig och social yta för upp till fem personer. Ett bord finns även som tillval.

Ett nytt och praktiskt soldäck, med en lösning som gör det enkelt att använda, finns tillgängligt som extrautrustning till Yamarin 60 DC. Soldäcket är fäst med gångjärn under aktertoften och viks ut ovanpå sidorna, utan att ett separat bord behövs som stöd.

Yamarin 60 DC har en rymlig kabin för en båt i den här storleksklassen. Utrymmet i kabinen har optimerats, kojen har gjorts så stor som möjlig och det finns också gott om förvaringsutrymmen, också under madrassen.

Naturligt ljus och frisk luft kommer in i kabinen genom två öppningsbara skrovfönster.

Yamarin 60 DC har ett brett skrov som ökar känslan av en, på insidan, rymligare båt samtidigt som det säkerställer stabilitet och balans. Skrovet har också designats och byggts för att gå lika bra i sjön, även om lasten varierar. Liksom alla Yamarin-båtar kommer 60 DC att tilltala erfarna båtförare, samtidigt som den också är säker för nybörjare. Topphastigheten med en Yamaha F115 hk utombordare är 38 knop.

En 10-tums Yamarin Q Smart Display ingår i standardutrustningen och är praktiskt placerad precis framför föraren. Yamarin Q är ett multifunktionellt, inbyggt infotainmentsystem som kombinerar båtens alla instrument, elektroniska sjökort och användarmanualer samt styr flera digitala tillbehör, allt i en enda pekskärm. Motordata från Yamahas utombordare är fullt integrerade med Yamarin Q.

I Yamarin App finns användarmanualer för båten och motorn, samt en automatisk loggbok som sparar dina rutter och hur långt du har kört, tillsammans med bränsleförbrukning och väderinformation. Yamarin Q för också över data om var båten befinner sig samt status på batteri- och bränslenivåer till appen.

Loggboken i Yamarin App använder GPS-datan i din mobila enhet, så den går också att använda utan Yamarin Q Smart Display. Appen kan också användas för att dela loggbokens färddata och bilder med dina vänner. Med Yamarin Q, synkroniseras positionsinformationen som är sparad i infotainmentsystemet med loggboken i appen via molntjänster.

Tekniska fakta

Längd:      6,06 m

Bredd:      2,22 m

Personer: 6

Vikt:          890 kg

Motor:      100–115 hk

Toppfart:  38 knop (Yamaha F115)

Info:          www.yamarin.com