8 mars, 2020

Anytec introducerar ny racingklass inför båtsäsongen 2020

Anytec avtäcker en ny racingklass baserad på Anytec A21. De första tävlingarna går av stapeln redan under försommaren med totalt sex planerade tävlingar under säsongen.

Tävlingarna körs i samarbete med Svera (Svenska Racerbåtsförbundet). Reglemente finns för både sprint race på rundbana och off shore-tävlingar.

Alla tävlingsbåtar använder sig av motorer med 200 hk. Den öppna akterspegeln hos Anytec gör det möjligt att välja en motor från valfri leverantör. Båten klassas in i den internationella klassen UIM Pleasure Navigation Promotion 200 HPS (150).

– Anytec A21 är i grunden en fantastiskt rolig båt att köra. Följsam med ordentliga fartresurser, egenskaper som man verkligen uppskattar. Många av våra kunder älskar att köra och nu skapar vi möjlighet för fler att prova på båtsport och samtidigt utvecklas till bättre och säkrare båtförare. Med den nya racingklassen har vi arbetat hårt för att skapa en körupplevelse under roliga former, säger Thomas Jansson, vd för Anytec Sweden AB.

Listan över tävlingar finns på: www.anytec.se