9 april, 2020

Stark kritik från båtklubbar mot Grefab i Göteborg

Grefab i Göteborg får skarp kritik från flera båtklubbar. Kritiken gäller bland annat en nyligen genomförd granskningsrapport som pekar på flera brister i verksamheten.Det kommunala bolaget Grefab har varit utsatt för kritik flera gånger tidigare. Kraftiga prishöjningar, mygel med båtplatsköer och för lite information är några av de punkter som har tagits upp, bland annat i tidningen Båtliv.

Göteborgs stad har svarat genom att byta ut ledningen för bolaget. Men trots det kvarstår en del av kritiken. I bifogad film av Julia Wide och Kajsa Lecander får båda parter komma till tals.

Film: https://goteborgnu.se/tvnyheter/index.php/2020/04/07/batklubbar-riktar-stark-kritik-mot-grefab/

Fotnot: Grefab har 7 000 båtplatser och 4 200 vinteruppläggningsplatser i elva hamnar, från Björlanda Kile i norr till Killingsholmen i söder. Vi arbetar för att så många som möjligt ska kunna förverkliga drömmen om ett upplevelserikt båtliv. Grefab ägs av Göteborgs Stad, Mölndals Stad, Partille kommun och Ale kommun.