28 maj, 2020

Sjöhistoriska museets erbjuder fler unga seglarskola i sommar

Sjöhistoriska museets seglarskola utökar antalet kursveckor för att ge fler unga i Stockholmsområdet möjlighet att delta den här sommaren.

I över 50 år har Sjöhistoriska utbildat tusentals barn och ungdomar i segling och sjövett på vackra Djurgårdsbrunnsviken i centrala Stockholm. I år har museet utökat seglarskolan med ett par extra kursveckor i juli även om mycket av den övriga verksamheten är begränsad och museet för tillfället håller stängt.

– Vi räknar med att fler barn och ungdomar kommer att vara kvar i Stockholmsområdet den här sommaren så det känns väldigt roligt och viktigt att vi kan erbjuda en sådan här aktivitet, säger Mats Djurberg, museichef på Sjöhistoriska museet.

Sjöhistoriska museet är en del av Statens maritima och transporthistoriska museer, en myndighet som i nuläget är under stor ekonomisk press.

– Det är tack vare museets vänförening, FSSS, som vi har fått möjlighet att hålla sommarens utökade seglarskola trots alla besparingsåtgärder vi tvingas genomföra i övrigt, säger Mats Djurberg.

Nu pågår ett omfattande arbete med att anpassa seglarskolans upplägg och rutiner för att möta de krav och rekommendationer som gäller för att förhindra spridningen av coronaviruset. Den 8 juni går de första optimistjollarna av stapeln. Fortfarande finns det platser kvar.

Läs mer om Sjöhistoriskas seglarskola och anmälan: https://www.sjohistoriska.se/besok/barn-familj/seglarskola