COX dieselutombordare i serieproduktion

COX Powertrain har inlett serietillverkning av CXO300, dieselutombordaren på 300 hk som väckte stort intresse i branschen redan på prototypstadiet.

Lanseringen är en viktig milstolpe för företaget som storsatsat på motorutvecklingen och byggt en helt ny, högeffektiv och kvalitetssäkrad produktionslina i Storbritannien.

– CXO300 levererar unik prestanda och erbjuder många driftfördelar jämfört med både bensinutombordare och inombordardieslar. Den demomotor vi testkörde tillsammans med kunder förra sommaren imponerade stort, säger Peter Nauwerck, vd på Diesel Power som är distributör för COX i Sverige, Tyskland, Baltikum, Österrike, Tjeckien, Slovakien och Ungern.

Den nya motorn har utvecklats, testats och optimerats under flera år. Bland hjärnorna bakom världens mest kraftfulla dieselutombordare finns såväl erfarna marina motoringenjörer som motorutvecklare från brittiska Formel 1-stall.

CXO300 tillverkas vid COX Powertrains toppmoderna anläggning i Shoreham, Storbritannien. Produktionslinan, som utvecklats av välrenommerade QM Systems Ltd, är utformad så att risken för monteringsfel elimineras och innehåller flera specialutvecklade testceller som säkerställer att varje enskild motor uppfyller de rigorösa kvalitetskraven. Anläggningen kan producera en motor i timmen.

www.dpower.se

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*