26 juni, 2020

Ny flerfunktionsdisplay för navigation och ett helt nytt utbud av elektroniska sjökort

Raymarine Axiom+ är en kraftfull multifunktionsserie (MFDs) för sportfiske, cruising och seglare, samt ett helt nytt utbud av kartografi – Raymarine LightHouse sjökort. De nya sjökorten innehåller mängder med information men är samtidigt mycket tydliga och lättolkade.

Pressmeddelande:

Axiom+ är uppföljaren till Raymarines prisvinnande Axiom serie. Den är utvecklad för snabbhet, omedelbar respons och förberedd för framtida uppdateringar och expanderade möjligheter. Axiom+ finns med 7-, 9- och 12-tums display och har utrustats med en prestanda optimerad fyrkärnig processor för att omedelbart och sömlöst uppdatera sjökortsbilden, visa multipla ekolodskanaler och navigation med Raymarine kameror för augmented reality.

Den nya displayen erbjuder exceptionell bildåtergivning i alla ljusförhållanden tack vare den ljusstarka IPS LCD-skärmen som är 25% ljusstarkare än tidigare Axiom modeller och ger dessutom vidare betraktningsvinklar. Axiom+ har även en förbättrad pekskärm genom Raymarine’s tåliga HydroTough nano-beläggning av skärmen. Beläggningen gör skärmen tåligare och den är vatten- och oljeavstötande vilket gör pekskärmen mer exakt i alla förhållanden.

Axiom+ är baserad på det som så många fritidskeppare uppskattade med multifunktionsserien Axiom. Bland annat fyra inbyggda ekolodskanaler, däribland RealVision 3D som ger en omfattande bild av världen under ytan. Men Axiom+ är förbättrad med bland annat en ny generations ultrakänslig GPS/GNSS mottagare med fyra gånger så hög känslighet, det ger en nogrannare navigation, även när den monteras på mer krävande sätt.

Samtidigt som den uppgraderade Axiom+ serien lanserar Raymarine även ett helt nytt utbud av elektroniska sjökort under namnet LightHouse. LightHouse-sjökorten bygger på kartdata från officiella sjökorts databaser runt hela världen och i Sverige baseras korten främst på data från Sjöfartsverket och Hydrographica vilket ger dom en mycket bred och exakt täckning av Svenska farvatten. LightHouse-sjökorten kommer att erbjuda Raymarine användarna ett extremt tydligt och anpassningsbart sjökort med hög detaljnivå och möjligheten att upptäcka resmål även på land, intressepunkter för sportfiske och ”points-of-interest” (POI).

 

Sjökorten är smart utvecklade för både fritidsbåtar och yrkessjöfart. Användaren kan enkelt växla mellan antingen en officiell sjökortspresentation för kommersiella fartyg och mer informationsrik visning för fritidsbåtar. Som skeppare kan man även välja mellan fyra färgteman för att optimera sjökortsbilden för starkt solljus, dagsljus, skymning eller natt.

Raymarine-användare har även möjlighet att abonnera på en LightHouse Premium prenumeration som ger tillgång till sjökortsuppdateringar, ett utökat bibliotek med points-of-interest punkter och omfattande satellitbilds data från Mapbox.

Varje modell erbjuds med 3-års garanti (kräver registrering). Axiom+ finns för omgående leverans hos Raymarines återförsäljare och priset börjar på cirka 9 700 kr.

Info: https://www.raymarine.eu/multifunction-displays/axiom-plus/