10 juli, 2020

Öppet Varv 21–25 augusti med förlängda öppettider

Eftersom Öppet Varv på Orust är väldigt viktigt för både besökare och utställare, har arrangören funnit en väg att genomföra årets Öppet Varv. Det blir Öppet Varv, om än i lite annan form, endast med förbokningar, på öppetvarv.se.

Pressmeddelande:

Det blir max 50 besökare inne samtidigt, man håller avstånd. Det är ett begränsat antal besökare ombord på varje båt samtidigt, men tack vare rullande schema och förlängda öppettider får man ändå in totalt cirka 1 400 personer utspritt över tid. Allting enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Det finns som vanligt både nya och begagnade båtar och trots att det är begränsat hur många utställare man kan ta emot i år har man ändå ett brett spektrum med kringutrustning, till exempel segelmakare, masttillverkare, marinmotorer, reparationsvarv, teakdäckläggare, båtdynor, el ombord, bogpropellrar, foldingpropellrar, värmare, navigationselektronik, däcksbeslag, varmvattenberedare, kylar, outlet av båttillbehör, outlet av kläder, båtklubb, båtuthyrning m m.

Bland nybåtsutställare finns hittills bekräftat t ex Arcona, Bavaria, X-Yachts, Hallberg-Rassy, Najad, Malö, Sweden Yachts och CR Yachts. Det blir även förpremiär i produktion för de två första exemplaren av Hallberg-Rassy 50.

Därtill kommer flera professionella begagnathandlare att ställa ut begagnade båtar till salu. Öppet Varv är fortsatt Skandinaviens största segelbåtsmässa.

Nya sjöräddningskryssaren ”Mai Rassy” kommer också att finnas på plats.

Öppettiderna förlängs så att man kan se båtar i produktion fredag 21 augusti kl 13.50–19.00, lördag–söndag 22–23 augusti kl 10–19, och båtar i vattnet fredag 21 augusti–tisdag 25 augusti, varje dag kl 10–19.

Info: www.oppetvarv.se