4 september, 2020

Stor Weekend Cruiser från Askeladden

Askeladden lanserar en ny stor dagsturs- och weekendcruiser som är anpassad till den nordiska marknaden. Båten är designad för både weekend- och dagsturer.

Daycruiser-marknaden i Norden är uppdelad i tre distinkta segment:

  • Dagstursbåtar med möjlighet till enkla övernattningar.
  • Weekendbåtar med extra boendekomfort.
  • Weekend- och turbåtar med boendekomfort för en längre vistelse ombord.

C80 Cruiser är en weekendbåt med extra boendekomfort, men med en design som ändå fokuserar på att optimera de aktiviteter som förknippas med dagstursbåten.

Cockpiten är själva hjärtat i en stor, funktionell och genomtänkt dagsturs- och weekendbåt. C80 Cruiser har en cockpit med samma layout och storlek som sin storasyster C83 Cruiser, som huvudsakligen är anpassad till turbåtssegmentet av Day Cruiser-marknaden.

Cockpiten är stor, flexibel och funktionell och inrymmer både solsäng och en sun lounge vänd mot badplattformen.

Under däck är det gott om plats och bra boendekomfort för dags- och weekendturer. C80 Cruiser erbjuder fyra sovplatser och ett stort och rymligt toalettutrymme under däck. Båten kan utrustas för dagsturer eller för weekendturer.

Askeladden bygger vidare på sitt framgångsrika koncept med ett optimerat tvåstegsskrov, integrerat motorfäste och djup V-botten.

Körglädje, sportiga egenskaper och komfort har prioriterats i tillverkarens dagsturs- och weekendbåtar. Denna typ av tvåstegsskrov med integrerat motorfäste eliminerar merparten av planingströskeln, minskar behovet av motorkraft, ökar toppfarten och förbättrar bränsleekonomin.

Bränsleförbrukning med en marschfart på 20–32 knop är cirka 1,5–1,7 L/M.

Fakta Askeladden C80 Cruiser:

Längd:      8,03 m

Bredd:      2,75 m

Vikt:          2 100 kg utan motor

Bränsle:    230 liter

Vatten:     100 liter

Hålltank:   40 liter

Personer: 8

Motor:      300–350 hk XXL

Toppfart:  Cirka 43 knop med Suzuki DF300 APXX

Info:          www.kgkmotor.se