7 september, 2020

Glidare med lång räckvidd från Rand Boats

Danska elbåtstillverkaren Rand Boats lanserar vad de kallar ”nästa generation av eldrivna motorbåtar”. Den nya modellen Mana 23 ska höja ribban för effektivitet, hållbarhet och sociala utrymmen samtidigt som båten klarar farter upp till 15 knop.

Den danska båtproducenten lanserade Leisure 28 Electric våren 2020. Nya Mana 23 är en helt ny generation av elektriska och hållbara motorbåtar med fokus på den sociala upplevelsen av båtliv på ett hållbart och prisvärt sätt.

På samma sätt som hos Rand är filosofin i Mana 23 en enkel sittbrunnsdesign enkelt utformad för att det ska vara enkelt att röra sig och med plats för upp till tio passagerare. Båten har ett rymligt däck och tillbehör som till exempel biminitopp.

Mana 23-skrovet är konstruerat för att ge de mest effektiva och hållbara egenskaperna under gång. Till skillnad från de flesta båtar i samma storleksklass är Mana 23 inte utformad för snabb och sportig planande körning utan målet är att en tyst och mjuk känsla av att glida genom vågorna med minimal ansträngning.

Räckvidden anges till upp till 30 sjömil vid 12 knop eller 100 sjömil vid 5 knop, vilket gör den till en av de mest effektiva eldrivna motorbåtarna på marknaden.

Som en del av den hållbara profilen finns Mana 23 dessutom i en speciell miljöversion med organiska och hållbara byggmaterial som ekologiskt balsaträ, linfibrer och bioharts och korkfoder i förvaringsfacken.

Info: www.randboats.com