15 januari, 2021

Snabbgående elbåt får premiär i norsk båtpool

Världens första elbåtspool, norska Kruser AS, erbjuder i sommar sina premiummedlemmar en eldriven skärgårdsjeep med en toppfart på 40 knop. Det är en Hydrolift E-22 med en anpassad Evoy elektrisk utombordsmotor.

Den nya premiumbåten ska kunna köra i en timme i 23 knop eller sju timmar i fem knop.

Krusers elbåtspool är etablerad i Oslo och Bærum sedan 2020. Alla medlemskap såldes snabbt och företaget ser ett stort intresse för att etablera sig på flera platser. Näst på tur står Asker, Moss och Bergen.

Efter första säsongen fortsätter 90 procent av medlemmarna att stanna kvar som kunder. Men Kruser fick många förfrågningar om en snabbare båtmodell. Efter att ha varit i dialog med flera tillverkare valde de ett samarbete med norska Hydrolift, som ska leverera tio stycken Hydrolift E-22.

Hydrolift E-22 är baserad å Hydrolift X-22 och har samma goda sjö- och köregenskaper. Skrovet är vidareutveckla för att bättre klara eldrift med krav på låg energiförbrukning.

Båten får en kraftig utombordsmotor med 100 procent elektrisk drift motsvarande en förbränningsmotor på 150 hk. Systemet övervakas av Evoys molnbaserade lösning Over-The-Air (OTA).

Medlemmarna i Krusers båtpooler för tillgång till båtarna under en hel säsong. De kan reservera båtar kl. 07.00–23.00 varje dag från maj till och med september. Hydrolift E-22 ingår i Krusers Premium medlemskap.

Info: www.kruser.no