5 februari, 2021

8,5 m kupébåt från Angus Marine

Svenska Angus Marine presenterar en helt ny kupébåt i samma stil som Angus A10. Lillasyster Angus A85 Coupé förses med utombordare på 300–450 hk.

Helt nya Angus A85 Coupé är en 8,5 meters coupé med öppet fördäck. En snabb och mycket bekväm båt med gott om sittplatser och stuvutrymmen både in- och utvändigt.

– Vi har lagt mycket jobb på att nå hög komfort i nya A85 Coupé och precis som på den stora Angus A10 är det elastiskt monterad styrhytt. Vi har applicerat vårt nya system Soft Silence för hög komfort, säger Thomas Rönnberg på Angus Marine.

Båtens konstruktion håller yrkesbåtsstandard med förfinade detaljer.

Fakta Angus A85 Coupé

Längd skrov:                8,50 m

Läng ö a:                     9,00 m (med badbrygga)

Bredd:                         2,60 m

Bränsle:                       450 liter

Vikt:                             ca 2 300 kg (med motor)

Motor:                          300–450 hk

Info:                             www.angusmarine.com

 

Nytt system från Angus Marine

Angus Marine har tagit fram ett system för att uppnå högsta möjliga komfort ombord: Soft Silence. Företaget kommer att applicera det på alla sina båtmodeller för högsta möjliga komfort ombord.

En lång rad faktorer spelar in när man vill uppnå hög komfort. Buller, vibrationer och stomljud är det viktigaste att eliminera. Hela båten måste därför ha en solid konstruktion och en dimensionering som motverkar slammer och resonans i skrov och övriga konstruktioner.

Angus Marines båtar är konstruerade för tufft yrkesbruk med långa, hårda arbetsdagar. Därför måste konstruktion, material- och byggkvalitet vara av högst möjliga standard.

Tillverkaren använder speciella upphängningar av styrhytten med elastiska fästelement, som reducerar både vibrationer och stomljud.

Akustiken ombord är en viktig faktor och de har därför tagit fram de bästa ljudisoleringsmaterialen på marknaden.

Ergonomin är en viktig del av komforten. Styrplatsens utformning och placering av reglage, ratt och instrument är väsentliga faktorer för att uppnå hög komfort. Ergonomiska, bekväma stolar med stötdämpande underreden bidrar ytterligare till att öka komforten ombord.