5 februari, 2021

Buster lanserar specialutrustade VMAX Edition-modeller

Buster lanserar VMAX Editon-versioner av Buster XL och Buster XXL. Dessa öppna aluminiumbåtar får extra kraft från de högpresterande utombordarna Yamaha V MAX SHO. I standardutrustningen ingår en större Buster Q Smart Display på 16”.

V MAX Edition-modellerna sticker ut med det speciella färgtema som kännetecknar VMAX-motorerna och som går igen längs sidorna på båten.

Utrustningen är omfattande. Utöver utombordaren Yamaha V MAX SHO, den uppgraderade elektroniken och den större skärmen för Buster Q, inkluderas också ett Comfort-paket med dynor, ett Canvas-paket med justerbart kapell, ett Entertainment-paket med förstärkare och högtalare, och en vattenskidbåge.

Buster XL har en totallängd på 6,05 m och är godkänd för sju personer. XL gjordes om och fick ny funktion och design till säsongen 2020 med fokus på förbättrade praktiska lösningar, bättre ekonomi och högre säkerhet.

Buster XXL är en 6,25 m lång, sportig båt där upp till åtta personer kan färdas samtidigt och lastkapaciteten är 795 kg. Båten har en U-soffa i aktern och den är bredare än tidigare modeller.

Hjärtat i dessa båda specialmodeller är den 4-cylindriga 4-taktsmotorn Yamaha V MAX SHO. Buster XL drivs av en Yamaha VF115XA, som är en 1,8 liters motor med 16 ventiler och 115 hk, medan XXL kommer med en Yamaha VF150XA, en 2,8 liters motor med 16 ventiler och 150 hk.

Yamaha V MAX SHO ger bättre acceleration och högre topphastighet än standardmotorerna. Båda motorerna har elektronisk bränsleinsprutning (EFI) för enkel start, bättre förbränning och låga avgasutsläpp. Den större motorn har också dubbel överliggande kamaxel (DOHC) och variabel kamaxel-timing (VCT), som möjliggör perfekt justering av luftintaget och avgasventilerna för att leverera optimal prestanda över hela varvtalsregistret.

En kraftfull trefasgenerator (35 A för motorn med 115 hk och 50 A för motorn med 150 hk) laddar batterierna även vid låga hastigheter. Detta säkerställer att det finns tillräckligt med ström. Säkerheten förbättras med startspärren, Yamaha Y-COP, och en fabriksmonterad låsbult till motorn.

Ny funktionalitet är den större pekskärmen på 16” för Buster Q. Buster Q har integrerad radio och du kan streama musik från någon av dina anslutna enheter.

I standardutrustningen på VMAX Edition-modellerna ingår en underhållsfri aluminiumdurk, rostfria beslag och hydraulisk styrning. Den större XXL är också utrustad med joystickstyrda trimplan och en U-formad aktersoffa.

Fiskeentusiaster kan välja till en Raymarine Fishfinder samt ett modulärt fiskepaket som omvandlar både Buster XL och XXL till rymliga sportfiskebåtar. Det avtagbara fiskepaketet inkluderar spöboxar och ett fiskedäck, samt ett bogmotorfäste.

Buster XL 2021 VMAX Edition

 • Yamaha VF115XA
 • Längd 6,05 m
 • Bredd 2,20 m
 • Vikt 740 kg (utan motor)
 • Max lastvikt 700 kg
 • Max antal personer 7
 • Bränsletanksvolym 160 l
 • Buster Q16” Smart Display, Navionics elektroniska sjökort, förstärkare, högtalare
 • Comfort-paket inkluderar dynor och vadderade ryggstöd
 • Canvas-paket inkluderar fäll- och justerbart kapell
 • Entertainment-packet inkluderar förstärkare och högtalare
 • Vattenskidbåge
 • Vmax-accentfärg längs övre delen av skrovet
 • Helmålat skrov (tillval)

Buster XXL 2021 VMAX Edition

 • Yamaha VF150XA
 • Längd 6,25 m
 • Bredd 2,20 m
 • Vikt 840 kg (utan motor)
 • Max lastvikt 795 kg
 • Max antal personer 8
 • Bränsletanksvolym 160 l
 • Buster Q16” Smart Display, Navionics elektroniska sjökort, förstärkare, högtalare
 • Comfort-paket inkluderar dynor och vadderade ryggstöd
 • Canvas-paket inkluderar fäll- och justerbart kapell
 • Entertainment-packet inkluderar förstärkare och högtalare
 • Vattenskidbåge
 • Vmax-accentfärg längs övre delen av skrovet
 • Helmålat skrov (tillval)

 

Ute på sjön sticker V MAX Edition-modellerna ut tack vare det speciella färgtema som kännetecknar VMAX-motorerna och som går igen längs sidorna på båten. Den VMAX-inspirerade accentfärgen på övre delen av skrovet förstärks ytterligare av den röda randen längs vattenlinjen.