Lättare bärbar med eldrift

Elmotortillverkaren Torqeedo har tagit fram en lättare och mer prisvärd elektrisk utombordare till sitt utbud.

Nya Travel 603 är det senaste tillskottet till Torqeedos sortiment av bärbara elektriska utombordare. Den är på motsvarande 2 hk, den är direktdriven och lättast i sin kraftklass. Motorn väger bara 15,5 kg (34 kg) komplett, inklusive batteri. Den passar därmed bra för små segelbåtar, lätta fiskebåtar och kanoter. Det är också den tystaste utombordaren på marknaden, fortfarande med en hög dynamisk respons med omedelbart vridmoment.

Liksom den bästsäljande modellen Travel 1103 tillverkas Travel 603 i Tyskland. Den har ett inbyggt litiumjonbatteri märkt 500 Wh, som har individuellt svetsade säkerhetsceller av stål med Torqeedos egenutvecklade 5-stegs säkerhetssystem. Vid lägre hastigheter kan man köra i över 5,5 timmar på en enda batteriladdning. Batteriet kan snabbt och enkelt bytas ut med ett fulladdat reserv för att förlänga räckvidden. Batteriet flyter till och med på vattnet.

En inbyggd dator med GPS är inbyggd i motorn. Den ger information om aktuellt varvtal, batteriladdningsstatus och återstående körtid. Med Torqeedos TorqTrac mobilapp kan du se all viktig information på din Apple- eller Android-smartphone eller surfplatta.

Travel 603 levereras med en plug-in-laddare eller så kan du ladda direkt från båtens 12V eller 24V. En integrerad laddningsregulator är inbyggd i varje batteri.

Bildtext: Torqeedo Travel 603 är en ny och mindre version av företagets storsäljare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*