6 april, 2021

Extra brett 24 m flaggskepp från Italien

Neapelbaserade Evo Yachts visar ett nytt flaggskepp med varvets karakteristiska breda akter på båten. Evo V8, som byggs av Blu Emme Yachts, ska markera en ny era för design och utrymme i båtar.

Liksom lillasyster Evo R6 är den här båten utfällbar och anpassningsbar på flera sätt. Därmed kan den också anpassas för den som helst vill ligga still inne i en vik och lapa sol eller för den som vill köra på havet.

Evo Yachts nya flaggskepp är en 24 m lång yacht, som ursprungligen lanserades under namnet Velar 78 men senare har döpts om till Evo V8. Det är också den första båten i tillverkarens nya V-serie, som ska lanseras tillsammans med en rad nya designidéer och finesser.

Dent nya flaggskeppet har konstruerats för att erbjuda ett annorlunda liv i båt. Tack vare de stora ytorna blir det en som en delvis ny upplevelse att lägga till och ”fälla ut” båten. Båtliv har varit ombord på Evo Yachts R6 i Medelhavet och kan intyga att innerutrymmena är enorma.

Evo V8 kan jämföras med en rysk docka, där fler och fler finesser och nya möjligheter öppnas för varje lager man tar bort. Den första yachten kommer att presenteras på båtmässan i Cannes i september i år.

Båtens ”beach area” blir till en stor och öppen yta 70 cm ovanför vattenytan. Där har besättningen en 180 graders panoramavy. Det finns också en praktisk stege att enkelt ta sig ner i vattnet eller ta en tur med en medföljande jolle.

Båten har även stora inre utrymmen med en väl tilltagen salong, som avgränsas med skjutdörrar i glas. Här finns även privata utrymmen med sovplatser, badrum med mera.

På undre däck finns ägarkabinen, två gästkabiner och en kabin för eventuell besättning.

Några tekniska uppgifter om båten har tyvärr inte släppts ännu.

Info: www.evoyachts.com