18 maj, 2021

Turkiska utmanare får premiär i Sverige

Dromeas Yachts lanseras i Sverige och i Skandinavien. Modellprogrammet lämpar sig väl för svenska förhållanden och passar både den som använder båt professionellt dagligen i alla väder och för familjesemestern. Till att börja med finns D28 SUV och D28 WA att se i Stockholm.

D28 WA premiärvisades i maj medan D28 SUV lanseras i juni. De större D33 SUV och D33 WA har premiär på båtmässan i Cannes i september, kort därefter finns de första 33-fotarna demobåtarna av i Skandinavien.

Dromeas (springare på grekiska) är snabba båtar. Dromeas Yachts har tillverkar modellerna D33 HT samt D28 CC sedan 2017 i en egen produktionsanläggning utanför Izmir i Turkiet. Bakom skrovdesignen på alla båtmodeller från Dromeas Yachts står engelsmannen Adam Younger. Skroven har avsmalnande steg, vilket betyder att djupet på stegen i skrovet minskar mot skrovsidan. Detta gör att skrovet både tar sjö och får bättre prestanda än traditionellt stegade skrov.

Prissättningen är mycket konkurrenskraftig. D28SUV och D28 WA är rymliga under däck och har plats för mer sociala ytor på för och akterdäck än vissa konkurrenter i samma klass.

D28 SUV är utvecklad med fokus på säkerhet, komfort och hastighet. Däcken går att konfigurera på en mängd olika sätt med stora sociala ytor på fördäck och sittplats med bord på akterdäck i närheten av wetbar. D28 SUV rymmer en trevlig förkabin för två personer samt en rymlig separat toalett. I wheelhouse går det dessutom att konvertera soffa och stolar till en koj. Det unika tvåstegsskrovet ger utmärka sjöegenskaper. Ett modulsystem gör att man kan anpassa däckslayout vid beställning.

Fakta:

Längd:                         8,35 m

Bredd:                         2,60 m

CE-klass:                     B

Toppfart:                      +50 knop

Pris med 250 hk:         1 090 000 kr

D28 WA går att konfigurera på en mängd olika sätt med stora sociala ytor på fördäck och sittplats för sex gäster runt ett bord på akterdäck i närheten av wetbar. D28 WA rymmer en förkabin för två personer samt en separat toalett. Tvåstegskrov ger utmärka sjöegenskaper. Ett modulsystem gör att man kan anpassa däckslayout vid beställning.

Fakta:

Längd:                         8,35 m

Bredd:                         2,60 m

CE-klass:                     B

Toppfart:                      +50 knop

Frånpris med 250 hk:   1 070 000 kr

Stockholm Boats AB är exklusiv generalagent och återförsäljare i Skandinavien. Under 2021 tillkommer samarbetspartners i form av återförsäljare i södra Sverige samt på Västkusten och i Oslo.

Info: www.dromeasyachts.se