1 juni, 2021

Ny supertyst modell från Zeelander

Holländska Zeelander presenterar en ny modell. De svulstiga retroformerna känns igen från tidigare modeller, men den nya båten blir rekordtyst med IPS-motorer.

Zeelander har fått flera priser för sina karakteristiska linjer på båtarna. Inte minst gäller det den prisbelönta Z44 med en totallängd på 48 fot. Nästa uppmärksammade modell var Z72, som lanserades 2019. Den båten döps om till Zeelander 7.

– På Zeelander vill vi inspirera människor att våga vara speciella. Zeelander 5 är en raffinerad båt som sticker ut. Till det yttre är det en fortsättning på linjerna i den framgångsrika Z72 och inredningen är verkligen exceptionell för en båt av denna storlek, säger varvets grundare och ägare Sietse Koopmans.

På samma sätt som i storasyster har Zeelander 5 innovativt tänkande och nya funktioner för att förbättra och underlätta ombord. Båten kan ha upp till tre Volvo Penta IPS-enheter och även Volvo Pentas Assisted Docking-funktion. Interiören erbjuder en rad möjligheter för kräsna kunder och en finish i toppklass.

Zeelander 5 blir också väldigt tyst. Koopmans har jobbat intensivt med noggrann mekanisk design och högteknologiska ytbeklädnader för att dämpa buller.

– Zeelander 5 kommer att bli den tystaste båten i sin storlek. Kvaliteten och komforten ombord blir som kunderna kan förvänta sig av en Zeelander.

Den första Zeelander 5 lanseras i början av 2022. Fler detaljer presenteras under de kommande månaderna.

Info: www.zeelander.com