10 juni, 2021

50 års jubileum!

Vårt företag på den norska västkusten i det lilla samhället Sykkylven har skapat världens bekvämaste fåtöljer i generationer – och det gör vi fortfarande.

1971 lanserades en revolutionerande fåtölj som satte en helt ny standard för komfort och funktion. Stressless® är utformad för att ge maximalt välbefinnande och en känsla av exklusiv egen tid i dagens stressfyllda värld. Och med lika delar inspiration från naturen och regionens starka hantverkstradition fick Stressless® ett fantastiskt mottagande. 50 år senare ligger Norges största möbelexportföretag fortfarande här vid fjorden och erbjuder fortfarande exklusiv handmonterad komfort.

Det här är berättelsen om hur generationers erfarenheter och hantverk går hand i hand med dagens moderna teknik.

Stressless® bygger vidare på årtionden av kunskap och insikter och erbjuder enastående sittkomfort för framtida generationer. Här omvandlas åratal av studier om mänsklig anatomi och tekniska innovationer till vackra designmöbler av skickliga hantverkare samtidigt som avancerade tillverkningsrobotar tar hand om slitsamma och repetitiva uppgifter med otrolig precision.

Varför Stressless?

Slå dig ned och koppla av. När du gör det i en Stressless®-möbel kommer du förhoppningsvis känna skillnaden mellan våra möbler och alla andra.
Skillnaden ligger i våra patenterade komfort-tekniker:
BalanceAdapt™, Power™, Plus™-systemet och Glide™-systemet.
De här innovationerna hjälper oss i vår ständiga strävan efter att skapa fåtöljer, soffor, kontorsstolar och matstolar som ger perfekt stöd, samtidigt som de följer med i alla kroppens rörelser. Dessutom kan du välja mellan tre olika storlekar på fåtöljer och anpassa din soffa med alternativ för låg rygg, hög rygg och olika nackstöd. Resultatet blir en perfekt möbel med den typ av komfort som du bara kan få av en Stressless®.

 

Komfort som håller

På Stressless® tillverkar vi kvalitetsprodukter som håller hela livet. Våra råmaterial är noga genomtänkta och utvalda för att skapa slitstarka möbler. Genom att välja en kvalitetsprodukt med lång livslängd minskas miljöpåverkan och det är också därför det är så viktigt med bra design. Vi fokuserar på tidlösa möbler och skapar Stressless®-ikoner som håller.

The Innovators of Comfort™

Under klädseln av mjukt möbelskinn eller behagligt textilmaterial döljer sig äkta ingenjörskonst. I en Stressless®-möbel är varje del noga genomtänkt – från den ergonomiskt utformade ramen med flera rader av spänstiga kvalitetsfjädrar till skum och fiber med olika grader av mjukhet som anpassar sig efter din kropp. Allt har konstruerats och satts samman till en helhet för att ge dig en helt unik sittkomfort som du inte hittar någon annanstans. Detta lyckas vi med genom att kombinera en djupgående kunskap om komfort och kroppens rörelser med en innovativ kreationsförmåga och starkt engagemang för att skapa världens bekvämaste och mest unika möbler.

Skapa ett hem

Stressless® möbler finns i samma stora utbud av material och klädslar. Det innebär att du kan kombinera olika typer av möbler och ändå få en enhetlig inredningsstil i ditt hem. Välj fåtöljer, soffor, matbordsstolar och hemmakontorsstolar med samma klädslar – eller skapa spännande kontraster med olika ytstrukturer i matchande färger

Dags att luta dig tillbaka

Massagefåtöljen Stressless® Scott har en elegant och slimmad design som passar in i alla hem. Detaljer som de dubbla sömmarna ger en exklusiv touch och den bekväma dynan ger en mjukare silhuett och unik sittkomfort. Den integrerade nackkudden gör det enkelt att justera huvudstödet efter dina behov. Stressless® Scott finns med två olika underreden i flera färger och material och alla läder- och textilmaterial från Stressless® så att du kan välja själv och få en fåtölj som passar perfekt in i ditt hem.

Dags att njuta

Massagefåtöljen Stressless® Sam har en generös, inbjudande design som inspirerats av modern retrostil, med mjuka former och bekväma ryggkuddar. Den eleganta silhuetten framhävs av de franska sömmarna. Ryggstöd och sits är utformade för optimal sittkomfort och den justerbara huvudkudden ger perfekt stöd för huvud och nacke. Stressless® Sam Wood har dessutom försetts med exklusiva träpaneler på armstöden, för en naturlig, skandinavisk look. Du kan välja mellan valnöt och ek i natur, vitlaserat eller svartbetsat. Stressless® Sam finns med två olika underreden i flera färger och material och alla läder- och textilmaterial från Stressless® så att du kan välja själv och få en fåtölj som passar perfekt in i ditt hem.

50 år i perfekt balans

Stressless®-underredena Signature, Cross, Star och Original har den unika BalanceAdapt-funktionen. Den ger en känsla av fullständig komfort som du inte får med andra fåtöljer. Den innovativa mekanismen ger en mjukt vaggande rörelse som skapar en känsla av viktlöshet och ger dessutom möjlighet att ligga ned nästan helt horisontellt. Den snygga skandinaviska designen ger en modern look åt vårt utbud av fåtöljer i läder och tyg.

Dags för en paus

För att du ska hitta rätt komfort, utseende och känsla kan du välja mellan tre olika ryggstödsalternativ på vårt Star och Original underrede. Modellen med låg rygg passar perfekt när du vill umgås med släkt och vänner, medan modellen med hög rygg är fantastisk för avkoppling. Modellen med högt ryggstöd och integrerat nackstöd är slimmad och extra elegant. I en ficka i nackstödet finns en kudde som kan flyttas upp eller ned så att du får perfekt stöd och maximal komfort. Modellen med justerbart nackstöd gör det möjligt att öka den totala rygghöjden med upp till 10 cm.

Bekvämt och snyggt i arbetsrummet

Vår nya kollektion med Stressless®-stolar för hemmakontoret har en lätt och kompakt design som enkelt passar in i den övriga stilen i ditt hem. Det stora utbudet av klädslar gör det enkelt att matcha med andra möbler i hemmet och du kan till och med välja att skaffa matbordsstolar med exakt samma klädsel och sits. Underredet går att få i polerad metall eller mattsvart. Alla stolar med kontorsunderrede är svängbara och går att höjdjustera som standard.

Den optimala Power-soffan

Stressless® Emily har justerbart nackstöd på alla moduler. Du kan sänka det och få en elegant soffa med låg rygg och perfekt stöd för ryggen när du sitter i den – eller justera vinkeln och höjden på nackstödet för att få extra stöd för huvudet och nacken när du vill koppla av helt. Lägg upp fötterna på LongSeatmodulen med fast rygg- och benstöd eller lägg till möjligheten till justerbart benstöd på en eller flera av sittplatserna.

Stressless® Emily finns i ett stort utbud av läder och textilier av hög kvalitet och du kan också välja mellan tre versioner av armstöd: Emily Steel och Emily Wood har smala armstöd med eleganta detaljer i stål eller trä. Emily Wide har i stället stoppade armstöd med väl tilltagna proportioner.

Stressless Emily är ett modulsoffsystem. Sittmoduler med eller utan Power, hörn, två storlekar av LongSeat, mittmoduler eller ändmoduler kan kombineras till din egen drömsoffa.

Tid att umgås

Matbordet har blivit hemmets samlingspunkt. Det är där vi umgås med familj och vänner – ibland hela kvällen. Men även med trevligt sällskap kan det ta ut sin rätt på kroppen att sitta stilla i flera timmar runt bordet. Kroppens naturliga respons på det är att byta ställning. Stressless® matbordsstolar följer kroppens rörelser. Stolens flexibla sits och ryggstöd följer med i dina rörelser och ger dig den varierade sittställning du behöver. När du har det så bekvämt att du inte tänker på hur du sitter är det bara att fortsätta njuta av en trevlig kväll vid matbordet.

www.stressless.com

 

DETTA ÄR EN ANNONS FRÅN EKORNES