18 juni, 2021

Shark BRX förstärker Silvers X-serie i helaluminium

Av Silver-modellprogrammets tre olika modellserier uppdateras programmets slitstarkaste serie inför säsongen 2022 med en ny Silver Shark BRX-modell i helaluminium. Båten visas för första gången på Helsingfors flytande båtmässa 19–22 augusti 2021.

Pressmeddelande:

X-seriens båtar tillverkade av starkt marinaluminium har tillverkats i Etseri sedan 2017. Modellerna vars skrov och interiör är av starkt aluminium, presenterades för första gången på Helsingfors båtmässa 2017. Båtarna blev omedelbart mycket populära, särskilt bland fiskare. Under lanseringsåret nominerades Shark BRX i kategorin ”Best for Fishing” i Best of Boats tävlingen.

Den nya Silver Shark BRX-båten har, precis som den nya Silver Shark CCX, ett helt nytt skrov utan steglister. Det steglistfria skrovet gör att båten går smidigt och tyst. Tack vare det nya skrovet är båten mer rymlig och stabil. Båtens styrpulpeter har designats om och tack vare deras mörka färg blir de inte reflektioner på vindrutan.

Båten har en ny ramlös vindruta av äkta glas. Den ramlösa vindrutan gör utseendet på båten lättare och mer sammanhängande med Silver Y-seriens båtar. Vindrutan av glas gör det möjligt att installera vindrutetorkare och glaset repas inte lika lätt. Vindrutan sträcker sig långt på sidorna och ger ett bra skydd även för dem som sitter på bakbänken.

Till båtens standardutrustning hör bland annat Raymarine Axiom + 9 RV + CPT-S-givare, Lighthouse navigationskarta, helstoppade båtsäten för både föraren och kartläsaren, akterns två klaffbänkar i aluminium, gott om förvaringsutrymme samt navigationsljus. Förutom den omfattande standardutrustningen finns ett brett utbud av tillbehör för båten. Till fören finns att få ett kastdäck, till exempel för spöfiske. Det är även möjligt att byta ut stolsbenet på förarens och kartläsaren säten till ett höjdjusterbart stolsben så att körpositionen kan justeras optimalt för varje förare.

Fakta Silver Shark BRX

Längd:      5,85 m

Bredd:      2,24 m

Vikt:          780 kg

Motor:      80–135 hk

Personer: 7

Info:          www.silverboats.fi