24 juni, 2021

Sandhamn laddar för sommarens båtliv

Båtliv besökte Sandhamn och KSSS gästhamn i början av årets midsommarvecka. Det fanns fortfarande gott om plats vid bryggorna, men hamnvärdarna väntar många besökare.

Sandhamn är av tradition en av våra mest välbesökta och populäraste gästhamnar. Runt midsommar var det förr i tiden mycket festande, men idag går det lugnare till. Läs mer om öns midsommarfirande här: https://www.sandhamnsvanner.se/midsommarfirandet/

Leo Westin och Leopold Seiffert är två av de ungdomar som jobbar som bryggvärdar hos KSSS på Sandhamn.

– Vi ska försöka hålla så mycket koll som vi kan, bland annat på avståndet mellan båtar och människor. Vi har maxantal för olika aktiviteter i sommar och de är viktiga att hålla, säger Leopold Seiffert.

– Vi hoppas att det ska komma så mycket folk som möjligt. Men om det blir många besökare kommer vi inte att lägga båtar i lager utanpå varandra utan det blir ett enda lager. Allt för att hålla avstånden på rätt sätt, säger Leo Westin.

På Sandhamn kostar en övernattning för båtar upp till 10 m längd 380 kr plus el 100 kr. Därefter varierar avgiften med båtarnas storlek upp till 1 640 kr (20–30 m).

Elstolpar på bryggorna och det bör räcka även för dem som behöver ladda en elbåt. Uttagen är på 16, 32 respektive 64 A.

Här finns fler tips på hur du kan fira midsommar i Stockholms skärgård: https://www.stromma.com/sv-se/stockholm/blogg/fira-midsommar-i-stockholms-skargard/

 

Bilden: Leo Westin (t. h.) och Leopold Seiffert är två av hamnvärdarna på Sandhamn i sommar.

 

En av del Sandhamns gästhamn i början av midsommarveckan 2021.