30 november, 2021

Sök Mange Olsson stipendiet – öppet för unga seglare

Nu är det dags att söka stipendier ur Mange Olssons Minnesfond. Fonden delar årligen ut två eller fler stipendier till unga seglare i Sverige. Syftet är att stötta unga svenska seglare att nå sina personliga mål inom sporten.

Genom åren har stipendier delats ut till unga seglare som sedan gått vidare och blivit medlemmar i SWE Sailing Team, deltagit i OS eller gjort internationell storbåtskarriär som exempelvis; Emil Järudd, Lovisa Karlsson, Klara Wester, Julius Hallström och Ida Svensson – för att nämna några.

Som en del av stipendiet ingår visst mentorstöd från vinnaren av det internationella Mange Olsson Priset 2021.  Tidigare års vinnare av det internationella priset är Torben Grael, Ben Ainsle, Stan Honey, Santiago Lange, Grant Dalton, Carolijn Brouwer och Peter Burling.

Tiden för ansökan är öppen till och med 12 december 2021.

För ansökan och mer information http://mangeolssonsminnesfond.se/sok-stipendium/

Magnus Olsson (SWE) skipper of Ericsson 3 after finishing as last boat in to Marstrand.
Volvo Ocean Race 2008-09 arrival of Leg 8 in Marstrand, Sweden.
Photo credit: Oskar Kihlborg/ Ericsson Racing Team 2009