8 december, 2021

Boot Düsseldorf ska äga rum 22–30 januari 2022

Världens största inomhus båtmässa ska arrangeras. Det försäkrar arrangörerna av Boot Düsseldorf, som ska hållas 22–30 januari 2022. Mask på vissa delar av mässan och covidpass blir obligatoriskt för besökarna.

Enligt ett pressmeddelande 8 december ska Boot Düsseldorf äga rum som planerat. Det innebär att världens största båtmässa inomhus öppnas igen efter ett års nedstängning på grund av pandemin. Mässan har talat med sina utställare och med myndigheterna i delstaten North Rhine-Westphalia innan ledningen fattade sitt beslut.

– Vi har ett ansvar mot våra utställare och mot alla som älskar båtliv och vattensport, säger Wolfram Diener, vd för Messe Düsseldorf.

– Eftersom vi uppdaterade våra besöksregler förr två veckor sedan så att alla besökare måste vara vaccinerade och ha covidpass så går vi vidare enligt vår plan. Vi har också ett eget beprövat hygienkoncept kallat ‘PROTaction’ som erbjuder besökarna en säker mässa.

Mässan beklagar att vissa utställare har dragit sig ur och inte kommer att medverka på Boot 2022. Den senaste större tillverkaren som meddelade att de inte kommer att vara med är danska X-Yachts, som tillverkar och säljer både segel- och motorbåtar.

– Med stora utställare som Princess och Sunseeker på plats i lyxsegmentet och Bavaria Yachtbau, som är Tysklands största tillverkare av segel- och motorbåtar, samt svenska Hallberg-Rassy på plats så har vi mycket att erbjuda besökarna, säger boot Project Director Petros Michelidakis.

– Vi är väldigt glada över det stöd vi får från våra vänner i båtbranschen. Det gäller även den tyska båtbranschorganisationen och på det internationella planet European Boating Industry.

Mässledningen säger att utbudet på Boot Düsseldorf blir bra. Aktiviteter som surfpoolen ”THE WAVE”, vindsurfing och foiling i den 65 m långa aktivitetspoolen på området kommer att vara öppna.