30 december, 2021

Boot Düsseldorf ställs in 22–30 januari 2022

För andra året i rad ställs Boot Düsseldorf in. Denna världens största båtmässa skulle enligt planerna hållits 22–30 januari 2022.

Sedan Boot 2021 ställdes in i januari 2021 har förväntningarna varit höga på den kommande mässan, som skulle vara en återstart för de stora båtmässorna även i ett globalt perspektiv eftersom alla betydande båtmässor har ställts in. Men det allvarliga läget med pandemin gör det omöjligt att arrangera publika sammankomster av det här slaget, enligt de uppgifter som hittills framkommit i dagsmedia i Tyskland. Boot Düsseldorf har själva inte kommit med något officiellt meddelande.

Mässan Boot Düsseldorf skulle ha arrangerats 22–30 januari 2022. Mask på vissa delar av mässan och covidpass skulle vara obligatoriskt för besökarna, men det räcker alltså inte.

En del utställare, bland andra Nimbus Group, Nautor´s Swan och X-Yachts, har redan meddelat att de dragit tillbaka sitt deltagande 2022. Andra som till exempel Bavaria Yachtbau och flera italienska storvarv har i det längsta sagt att de ska deltaga.

Hallberg-Rassy är ett av de varv som drabbas. De meddelar att de kommer att visa sina båtar på varvet i Ellös i stället.