25 januari, 2022

Göteborg och Stockholm ställer in – båtmässorna inomhus flyttas till 2023

De båda svenska inomhusbåtmässorna ställs in i vår. Först ut med besked var Båtmässan i Göteborg, som efter regeringens och Folkhälsomyndighetens besked 10 januari gav det tråkiga beskedet.

Förberedelserna i Göteborg var långt gångna och siktet var inställt på en välfylld båtmässa. Regeringens beslutet innebar en begränsning om 500 personer för mässor, allmänna sammankomster och offentliga tillställningar.

– Beskedet gjorde det omöjligt att arrangera Båtmässan 2022, säger Jacob Ryder, affärsansvarig för Båtmässan.

– Den tidigare regeln om en person per kvadratmeter hade vi klarat. Då kunde vi ha kommit upp i de besökarsiffror som vi brukar ha.

Allt för sjön i Stockholm lämnade besked 18 januari om att inte heller den mässan genomförs i år. Båtmässan var planerad till 11–20 mars.

– Vi befinner oss i den mest kraftfulla smittspridningsfasen i pandemins historia. Uppdaterade begränsningar och myndighetsdirektiv samt osäkerheten över den närmaste framtiden är stor, säger Hanse Thorslund, projektchef för Allt för sjön.

Även i Stockholm innebar regeln om minst tio kvadratmeter yta per person att det inte gick att genomföra någon mässa.

Båda mässorna hade satsat på välfyllda scenprogram med allt från miljö till information för nya båtägare. Allt detta får därmed skjutas på framtiden.

De nya datum som gäller för båtmässorna är:

Båtmässan i Göteborg arrangeras 4–12 februari 2023.

Allt för sjön i Stockholm arrangeras i mars 2023.

Bildtext: Båtmässan i Göteborg (bilden) och Allt för sjön i Stockholm ställdes in i år, men de återkommer i februari respektive mars 2023.