14 februari, 2022

Sunseeker Predator 65 fick digital premiär

De engelska storvarven har varit hårt drabbade av pandemin eftersom de inte har kunnat visa sina båtar på båtmässor som tidigare. Försäljningen har trots det fungerat bra och produktutvecklingen är det inget fel på. Sunseeker har haft en digital lansering av sin nya Predator 65 efter den fysiska lanseringen förra året.

Sunseekers vd, Andrea Frabetti, visade den nya modellen på sociala. Medier i helgen. Han beskrev Sunseeker Predator 65 som en ”äkta ikon”.

Båten är utrustad med två Volvo Penta IPS-1200 eller IPS-1350, vilket ger mycket goda prestanda och en toppfart på cirka 35 knop. Pentas joystick gör att båten blir enkel att hantera, framför allt i hamnar och trånga passager.

Designen på 65-fotaren känns igen som en typisk Sunseeker med kraftfulla drag. Det nya är blandningen av teak, glas, kolfiber och högglansigt rostfritt stål som samverkar för en extremt modern design.

Som standard har båten en långt dragen takbåge med en elektriskt öppningsbar lucka. Det finns gott om sittplatser i salongen, som avslutas med en stor soffa som är hopbyggd med en aktre solbädd. Badbryggan är enkel att nå via en trappa ner på styrbordssidan.

Den som vill kan få en helt integrerad wet bar eller en utökad J-formad soffa. Det finns även utrymme för en besättningshytt för den som behöver detta.

Salongen är försedd med en U-formad soffa och fast TV bakom förarplatsen. Hela utrymmet går att kundanpassa i stor utsträckning med flera sittplatser med mera. Det öppningsbara taket är tillverkat i kolfiber och över 2 m brett. Under däck finns tre kabiner med badrum och sovplatser för upp till sex personer.

Fakta Sunseeker Predator 65

Längd:                  20,50 m

Bredd:                  5,10 m

Djup:                    1,6 m

Vikt:                      37 810 kg

Bränsle:                3 500 liter

Vatten:                 800 liter

Hålltank:               200 liter

Motorer:               Volvo Penta IPS-1200 eller IPS-1350

Info:                      www.sunseeker.com